divendres, 3 de juny de 2011

Tireu confits, que són podrits!

Tireu confits que són podrits, tireu “vellanes”, que són corcades. Si no en voleu tirar, el nen es morirà.
Amb aquest bon rotllo i clar sentit pedagògic els nens i nenes de Viladecans tradicionalment reclamaven confits a les famílies que sortien de bateig a l’Església de Sant Joan. Un crit de guerra que, amb algun petit canvi en la lletra (“si no en voleu tirar, el llibre no es vendrà”), va cloure molt animadament i amb èxit (i sense ferits amb les “peladilles”, que ja és molt, perquè com a projectils no estan gens malament!) la presentació del llibre d’en Jaume ahir, al Centre Cultural Sant Joan. Al voltant d’un centenar de persones, molt bon humor, intervencions de qualitat i el retrat de Magdalena Modolell i de Mn. Samaranch presidint l’acte.
Presentaven el llibre Joan Pidelaserra, regidor a punt de deixar de ser-ho pel PSC, clarament defenestrat de la llista amb aquell “savoir faire” tan propi de l’arrogància del poder, José Luis Atienza, regidor electe d’ICV i vice-president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, i Victòria Herrero, vice-presidenta del Grup Tres Torres, editor de la publicació. I en Jaume, és clar. Va exercir de claca amb el tema dels confits, en Joan Bonich, un altre exregidor, aquest d’ERC, que tampoc no anava a les llistes d’aquestes darreres eleccions.
Deu ser que això de la cultura queda per als perdedors. Perquè de fet, l’actual regidora de cultura tampoc no va venir. En fi.
A mi em va agradar l’acte, els discursos, els llibres, la coca i el cava. I veure com en Jordi dels Nou Rals feia una mica de calaix, que ja s’ho mereix, pobre. Però no sóc gens objectiva, si és que mai podria arribar a ser-ne, amb tants amics i familiars implicats. De tant en tant està bé, oi, deixar-se portar i disfrutar del moment? Doncs això. Mercè