Tireu confits, que són podrits!

Tireu confits que són podrits, tireu “vellanes”, que són corcades. Si no en voleu tirar, el nen es morirà.
Amb aquest bon rotllo i clar sentit pedagògic els nens i nenes de Viladecans tradicionalment reclamaven confits a les famílies que sortien de bateig a l’Església de Sant Joan. Un crit de guerra que, amb algun petit canvi en la lletra (“si no en voleu tirar, el llibre no es vendrà”), va cloure molt animadament i amb èxit (i sense ferits amb les “peladilles”, que ja és molt, perquè com a projectils no estan gens malament!) la presentació del llibre d’en Jaume ahir, al Centre Cultural Sant Joan. Al voltant d’un centenar de persones, molt bon humor, intervencions de qualitat i el retrat de Magdalena Modolell i de Mn. Samaranch presidint l’acte.
Presentaven el llibre Joan Pidelaserra, regidor a punt de deixar de ser-ho pel PSC, clarament defenestrat de la llista amb aquell “savoir faire” tan propi de l’arrogància del poder, José Luis Atienza, regidor electe d’ICV i vice-president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, i Victòria Herrero, vice-presidenta del Grup Tres Torres, editor de la publicació. I en Jaume, és clar. Va exercir de claca amb el tema dels confits, en Joan Bonich, un altre exregidor, aquest d’ERC, que tampoc no anava a les llistes d’aquestes darreres eleccions.
Deu ser que això de la cultura queda per als perdedors. Perquè de fet, l’actual regidora de cultura tampoc no va venir. En fi.
A mi em va agradar l’acte, els discursos, els llibres, la coca i el cava. I veure com en Jordi dels Nou Rals feia una mica de calaix, que ja s’ho mereix, pobre. Però no sóc gens objectiva, si és que mai podria arribar a ser-ne, amb tants amics i familiars implicats. De tant en tant està bé, oi, deixar-se portar i disfrutar del moment? Doncs això. Mercè

Comentaris