Europa i el magníficat



Avui, a la missa de la Mare de Déu d'Agost, àlias Assumpció, es llegeix el text de l'Apocalipsi (Ap 12,19) que ha donat peu a tanta iconografia: «una dona que tenia el sol per vestit, la lluna sota els peus i duia al cap una corona de dotze estrelles». Aquest text sembla que és el que va inspirar Arsène Heitz, a l'hora de dissenyar la bandera de la Comunitat Econòmica Europea. Una associació de continguts que no sembla que ni el Consell d'Europa ni la Unió Europea acabin de fer seva, si més no pel que diu a la seva plana web. Amb tot, està clar que hi ha un punt comú en l'Apocalipsi: el nombre de 12 es considera símbol de plenitud, i la seva disposició en forma de cercle la seva perfecció. No es contradiu amb el llenguatge bíblic que a més a més de la plenitud i perfecció hi deu simbolitzar les dotze tribus d'Israel. Per cert que la bandera es va presentar el dia de la Immaculada Concepció de Maria. Val a dir que la Maria de l'Apocalipsi està assetjada per un drac pervers, amb set caps com els set turons de Roma, és a dir, està assetjada pel Poder en majúscula. Avui serien els set dracs de Wall Street.
Dit això, és una llàstima que Europa tampoc no assumeixi un altre text que es llegeix avui i que és molt esperançador: el Magníficat. Un Déu que "dispersa els homes de cor altiu, derroca els poderosos del soli i exalta els humils; omple de béns els pobres, i els rics se'n tornen sense res".
És un bon dia per pregar perquè els països europeus omplim de béns els pobres i els acollim a casa nostra.

Comentaris

Cada cop més els dracs són els de la Xina i no pas els de Wall Street. Gràcies a això el Donald Trump ha arribat a president dels USA ja que la decadència del seu imperi els és difícil d'acceptar, sobre tot per als qui no n'han pogut encara tastar les delícies de l'anterior i mític "american way of life".
Mercè Solé ha dit…
Doncs sí, deus tenir raó!