Més sobre el desallotjament del carrer Puigcerdà


Us transcric dos documents: l'acta de l'assemblea en suport a les persones que viuen a la nau i la carta que l'Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou ha adreçat al conseller del béisbol.

Habitants de la nau del carrer Josep Pla i les persones i entitats que els hi donen suport s’han reunit aquest dijous a la mateixa nau. Aquest és un petit resum de l‘assemblea:

  • L’advocat que porta el tema ha informat com està la situació: La propietat es nega a parlar i a acceptar cap tipus de mediació. Queda tancada aquesta porta en la que hi havíem posat esperances, donat que la família propietària té una fundació per l’ajuda de persones que viuen a l’Àfrica, concretament d’Etiòpia
  • Les declaracions públiques del Conseller Felip Puig i de la Delegada del Govern fan preveure que finalment el desallotjament es portarà a terme el proper dilluns.
  • L’advocat posa en alerta sobre la possible intervenció de la policia judicial  amb els riscos que això comporta pels habitants no regularitzats.

L’assemblea ha estat molt participativa i davant la constatació de que el Regidor del Districte, X. Freixedes ni s’ha dignat a apropar-se a la Nau per conèixer de primera  ma aquest assentament, es decideix anar, demà mateix, en manifestació fins la Seu del Districte per veure al Regidor.
La mani sortirà de la Nau a les 10 del matí cap a la plaça Valentí Almirall.
També l’assemblea decideix organitzar un concert musical obert a tothom pel diumenge a la tarda. Demà divendres, a 2/4 de 8 (7 ½), reunió al Casal de Barri de la Rambla del Poblenou, per preparar-ho
Quan ja s’acabava l’assemblea s’han presentat dos senegalesos representants de la comissió d’immigració de Convergència Democràtica de Catalunya que en reunió a porta tancada amb representats del col.lectiu han proposat per sortir del conflicte facilitar a 30 persones que tinguin papers l’accés provisional a un habitatge i cercar un espai per encabir-hi la ferralla que recullen. Unànimement tots els representants de la Nau s’han negat a acceptar aquesta proposta que deixa fora sense cap solució a les 270 persones restants que conviuen i treballen allí.


                                                    Assemblea en suport a les persones que viuen a la nau

19 de juliol de 2012

 
Senyor Felip Puig,
Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya
 
No ens sorprenen les seves paraules adreçades a col·lectius de persones marginades, especialment immigrants, que malviuen en espais ocupats al barri del Poblenou. Qualificar de negoci lucratiu el que és una simple activitat de supervivència, ja sigui la recollida de ferralla o qualsevol altra, és un acte de cinisme per la seva part, que a més desprestigia el Govern de Catalunya.

Davant de la greu crisi econòmica i moral que viu el país, on cada dia més persones es queden sense feina i sense llar, i per tant sense recursos per sobreviure, un membre del Govern de Catalunya no pot insultar els ciutadans de la manera com vostè ho fa. Més encara quan qui està sota sospita fundada d’haver-se lucrat il·legalment per valor de 3,2 milions d’euros és Convergència Democràtica de Catalunya, el seu partit polític, per vergonya de tots els ciutadans que vostès ara governen.

La seva actitud ofèn greument els ciutadans que, tot i volent-se guanyar la vida honestament queden a la cuneta social, i confirma la supèrbia i la maldat dels que com vostè, des de la vorera triomfadora de la vida, miren a la del davant amb menyspreu i impietat. N’hauria d’estar avergonyit!

Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Comentaris