Pregària per als qui avui han passat per Càritas


Acabo d'arribar de la meva sessió setmanal de Càritas. I la veritat és que avui, com aquests darrers dies, en surto "tocada" per les situacions que he vist i davant les quals no he pogut fer més que escoltar i, en alguns casos, pagar alguns subministraments... Com que ja no sé què més puc fer, doncs us els porto aquí. Perquè els qui sou creients els tingueu presents a la vostra pregària. I els qui no ho sou recordeu per què lluitem tots plegats:
  • Per l'À. que s'acaba de separar i té dues filles. Fa mesos que no treballa. Acaben de concedir-li la famosa pròrroga de l'atur. Se sent deprimit i fa tractament psicològic i psiquiàtric. No sap què dir a les seves filles. No pot pagar la seva manutenció.
  • Per la M.P., que també ha perdut la feina. Té un fill discapacitat (40 %) de 15 anys. Li encanta treballar amb gent gran, però no pot.
  • La M.J. fa vint anys que no treballa, des que va néixer el seu fill, company d'en Jordi i mort aquest estiu sobtadament. No para de plorar. El seu marit acaba de perdre la feina.
  • L'N. és romanès i té un munt de fills. La parella ha perdut la feina. Temen pel pis.
  • L'M. viu sol. Fa un any que es troba a l'atur i ha exhaurit els ajuts. Comparteix pis amb dues persones més... que no li paguen. Li estan tramitant la Renda Mínima d'Inserció. És conscient que haurà de marxar de casa.
  • La M. té el marit a Itàlia, buscant feina sense èxit. Ella és aquí i fa algunes neteges. Tenen dos fills i un munt de deutes. Ella no té papers.
  • L'E. no ha fet res de bo des que va morir la seva filla, fa dotze anys. Està deprimida i es medica. No troba feina. Havia treballat en un geriàtric i no es veu gaire amb cor de tornar-hi.
  • La J. ve contenta. Fa seu allò de "al mal tiempo, buena cara" segons em diu. Ha treballat per tot Europa. Parla anglès, alemanys i castellà. S'ha inscrit a català. Sap que si no troba feina perdrà el permís de treball i és això el que més l'angoixa.
Que els que som més afortunats sapiguem fer costat a la gent i canviar aquest món boig en què vivim. Amén.
Mercè


Comentaris

Misericordi ha dit…
Fet.
Afegeix, si et plau, el num.cte. de Caritas-Viladecans.
Mercè Solé ha dit…
L'hi poso, però no t'hi sentis obligada... I pensa també que si fa no fa som moltes les entitats que fem feina aquests dies. I moltíssimes gràcies, en qualsevol cas, pel teu gest i per la teva pregària. Una abraçada,
Mercè
2100 0280 16 0200126714