Cristians en el partit: busquem testimonis

Al grup de Cristianes i Cristians d'ICV ens agradaria poder recollir i fer visible el testimoni de tantes persones que han viscut simultàniament la seva fe cristiana amb el seu compromís militant amb la política d'esquerres en general i del PSUC (en sentit ampli, després de tantíssimes escisions) en concret.
Ha estat una llarga tradició, més que en altres partits. I en canvi sembla que la memòria d'aquestes persones i d'aquests fets (quantes reunions de partit i de sindicat no s'han fet en locals parroquials!) vagi caient a l'oblit. Dins del partit de vegades té més pes la imatge bel·ligerant de la Conferència Episcopal que no pas la memòria de la gent que ha lluitat defensant les llibertats polítiques, el socialisme i una església transformadora.
Quan surt el tema, fàcilment vénen al cap les figures de García Nieto i del Comín. Però aquestes dues reconegudes "patums", que van il·luminar el camí, no estaven pas soles. Hi ha, ben segur, molta altra gent que no és coneguda, i que des del seu barri o poble, va treballar per la causa. A nosaltres ens agradaria recollir la seva experiència i publicar-la.
Si hi esteu interessats, o si penseu en algunes persones que podrien estar-hi, poseu-vos si us plau en contacte amb nosaltres a: cristians@iniciativa.cat.

Mercè

Comentaris