Ens presentem

Dimecres vinent, 10 de setembre, fem una doble presentació a Viladecans. D'una banda, la d'una entitat que fa poc més d'un any que funciona: Viladecans Punt de Trobada. És una revisteta modesta, distribuïda per correu electrònic, que també compta amb un blog. És més o menys de l'estil de L'Agulla, però centrada en Viladecans, on no hi havia, en el moment de fer-ho, cap publicació independent (ara ha sortit un diari gratuït). De fet, té la peculiaritat justament de no perseguir una professionalització, sinó d'ajudar a expressar allò que pensa la gent senzilla.
Estem envoltats de mil-i-un mitjans de comunicació, però ens comuniquem poc i malament. Voldríem que fos un espai que ajudés a pensar i a fer visibles opinions que, potser perquè no estan gaire ben expressades, potser perquè no sempre agraden al poder, potser perquè tenen a veure amb la petitesa de la vida quotidiana i no amb esdeveniments enlluernadors, gairebé mai no surten a la premsa "normal". Vivim en un món que fa "invisible" molta gent, o que valora poc les experiències positives que són al nostre abast, que tendeix a simplificar i a no voler veure la complexitat de les coses i que sovint es mou per modes i molt superficialment. De fet, fem el que podem, que no sempre és gaire, però ens ho prenem com una eina educativa. De l'equip que en formem part, hi ha gent de diverses militàncies polítiques i gent "no alineada", que convivim força pacíficament. De fet vam sobreviure a unes municipals en què alguns de la redacció anaven en tres candidatures que s'enfrontaven. I vam sobreviure sense tirar-nos els plats pel cap. Cosa que té mèrit.
L'altra presentació que fem el dia 10 és la del llibre "La política dels cristians", d'en Josep. Serà el primer acte cultural organitzat per la revista i ens proposem de fer-ne d'altres. La presentació del llibre, pròpiament, la farà en Salvador Milà, polític prou conegut, que es defineix més aviat com a agnòstic. Tinc ganes de saber què dirà.
Mercè Solé

Comentaris