Guerres

Em fa vergonya no haver escrit res sobre la situació de Geòrgia i de Rússia. Perquè la veritat és que no sé què dir. A dirigents georgians imprudents i irresponsables, per raó que puguin tenir, s’hi afegeix la xuleria russa, “en missió de pau”, que ja es va veient que el que fa sobretot és atemorir la població, destruir per destruir infrastructures bàsiques del país, saquejar les cases i potser coses pitjors que no es veuen, entre d’altres coses perquè no hi deixen passar observadors. Jo no havia sentit mai parlar d’Ossètia fins a l’episodi de l’escola de Beslan, “salvada” amb 150 morts, la major part criatures, per l’exèrcit de Putin. I aquella era la “seva” Ossètia, la del nord! Quan Putin intervé com a salvador, fa el que fa. No vull pensar en què deu consistir la seva missió de castigador.

No fa cap gràcia veure que l’OTAN va posant armament mirant cap a Rússia en territori polonès. Jo no crec que això ajudi a la contenció, sinó que més aviat justifica el rearmament. Tampoc no m’agrada contemplar que tant russos com americans parlen dels “territoris de la seva influència” com a emperadors. I en el fons de la qüestió, quan no hi ha petroli, hi ha gas. I la dependència mundial d’aquest tipus de combustible.

Comentaris

gallo rojo ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
gallo rojo ha dit…
Georgia ha quedado sumergida en una situación de caos y derramamiento de sangre a consecuencia de una nueva guerra fratricida. Las autoridades de Georgia fueron las instigadoras iniciales, porque se sintieron apoyadas por los países occidentales. El ejército georgiano, armado y entrenado por instructores estadounidenses y empleando armamento estadounidense, llevó acabo los bombardeos que mataron a miles de civiles indefensos. La intervención del ejército ruso, deja al descubierto, que hoy, como ayer, sigue habiendo dos grandes superpotencias. Este es un hecho que debe tomarse en consideración al decidir la política internacional de aquellos que nos consideramos marxistas. Pero en este caso, no puede pasarnos por alto la irresponsabilidad y el aventurerismo del actual Presidente de Georgia, la de su Parlamento, la de su Gobierno y la de sus aliados occidentales. En cuanto a la consideración del papel de Rusia como superpotencia, ahora es necesario ser muy cuidadoso. Su potencial es menor del que disponía antes de la caída de la URSS. Pero EE.UU., tiene interés en presentar a Rusia como una gran peligo para así resucitar la guerra fría y disponer de la excusa que permita instalar sus misiles en el corazón de Europa, misiles que, una vez colocados, podrían apuntar hacía cualquier parte de nuestro continente
Mercè Solé ha dit…
Estic molt d'acord amb tu
Mercè