Entre la menta i el romaní


  • Entre la  menta i el romaní és on més tossudament va a parar la piloteta amb què en Josep i jo juguem aquests dies de confinament. No hi ha com tenir una bona eixida per moure'ns una mica. En Jordi opta per passejar amb actitud peripatètica, de vegades parlant sol. Però s'esforça molt per fer exercici. En Josep i jo, més ganduls, hem trobat un parell de raquetes de fusta en un armari, que no tenim ni idea de per a què serveixen i amb això juguem sense normes. Val a dir que el nostre exercici més que a córrer d'un lloc a l'altre, consisteix a ajupir-nos per collir la pilota. Una pilota que, segons ens va dir el veí el primer dia que la vam enviar a casa seva, era de gos. Per la generositat del Ferran, es va convertir en una pilota de paddle. I avui, que l'hem tornar a perdre, s'ha reinventat en forma de pilota de ping-pong. Amb en Josep riem, gaudim de la mútua companyia i del moment. És una bona forma de viure el present, gairebé com la meditació! 
  • Entre la menta i el romaní, en Jordi i jo juguem amb entusiasme al parxís cada tarda. He quedat ben parada de veure com en Jordi ha interioritzat totalment el reglament del joc, que probablement va aprendre de petit. En sap molt. Disfrutem molt afegint-hi el dramatisme propi del joc: "A veure si t'atreveixes a passar, valenta. Te la mataré!". "Arghghghgh, no, no...", "Dau, dauet". "No facis trampa..." i un llarg etcètera on a més de jugar cridem i riem. Mig carrer en deu estar al cas. Temps perdut? Noooo, temps passat també en feliç harmonia. 
  • Entre la menta i el romaní, al parxís segueix el piano. Això a en Jordi, li costa més. Però ell tossudament vol aprendre a tocar la melodia de l'Hora dels adéus. Crec que necessitarem molt de temps per arribar-hi, perquè la nostra tasca comuna s'assembla força a collir aigua amb un cistell de vímet, però m'admiren la seva constància i la seva força de voluntat. Com més treballem frec a frec més puc admirar el treball fet amb el teatre del taller ocupacional on va. Com costa de retenir un petit gest o un so! Com deu costar de retenir un text i de fer-ho amb una vintena de nois i noies amb aquestes dificultats!
  • Entre la menta i el romaní, aprenem a conviure!

Comentaris