La Marta i l'Hilario es casen

Demà. O sigui el dia de la Mare de Déu de Lourdes. No sé si és obra del jutjat, casualitat, voluntat pròpia o una jugada de l'inconscient. En qualsevol cas: moltes felicitats a tots dos!
Amb la Marta fa molts i molts anys que ens coneixem, tant que ja no recordo el moment, però la veig, a l'ACO, com una noia provinent de la JOC, sempre inquieta, sempre punxant-nos per anar més a fons, per ser una mica més radicals i més coherents. Després han arribat altres afinitats, altres complicitats. Com el grup de cristians d'ICV, del qual ha fet la tasca de secretària amb l'entusiasme que li és propi, o com l'afecte per les germanetes de l'Assumpció, o mil i un amics comuns.
I des d'aquest entusiasme va arribar l'Hilario. No hi ha com anar a una trobada de l'ACO a les Espanyes i acabar enduent-se'n el ponent cap a casa (ep, els que sempre us queixeu que les trobades són avorrides o rutinàries, sapigueu que de vegades et canvien la vida, :)). Amb l'Hilario, la sintonia va ser immediata: un bon partit, sens dubte. Persona culta, intel·ligent, compromesa, afectuosa i amb la qualitat d'instal·lar-se a Barcelona en un moment delicat venint de Castella, desmuntant tots els prejudicis i tots els tòpics.
I tots dos vivint en aquella mena de comunitat estranya de Sant Andreu. Comunitat perquè són sis veïns de deu pisos, que posen moltes coses en comú sense deixar de viure cadascú a casa seva. Que cuinen junts, resen junts, s'ajuden i s'estimulen mútuament cap a la solidaritat.  Que converteixen el celobert en un intranet (a crits) que deu fer al·lucinar els veïns que no són "del rotllo". Creatius com pocs, en aquella casa es pinta, es llegeix, s'inventen noves formes de lluita, es paga el lloguer de qui no se'l pot pagar i es viu bàsicament amb alegria. I estranya perquè no és gens habitual que la gent sigui tan lliure a l'hora de buscar-se la vida.
Marta, Hilario: us desitjo tota la merescuda felicitat del món. Que per molts anys continueu transmetent als qui us envoltem la vostra amistat, la vostra esperança, la vostra creativitat, la vostra confiança en les persones i en-el-de-Dalt. Una abraçada!

Comentaris