Homosexual, mestre, pare, cristià, sindicalista


Una escola concertada religiosa podria haver acomiadat un mestre per homofòbia. De fet, M. té tots els números per desagradar la direcció de l'escola en qüestió: homosexual, pare, sindicalista.
El problema és que una diferència ideològica canvia molt quan coneixes la persona concreta. M. és un bon pare (pel que jo li conec), defensa legalment els drets dels treballadors. I deu ser un bon mestre. No em sembla pas que sigui una persona irresponsable en cap àmbit de la seva vida. És una pena.

Comentaris

Teresa ha dit…
Es complicada la situació,s'hauria d'escoltar a les dues parts per fer una valoració lo mes exacta possible del cas. Jo a priori crec que en un col.legi catolic certament no encaixa un professor homosexual amb un fill, no per que no sigui bona persona ni bon pare, simplement per que malgrat que l'adopció homoparental es legal en Espanya, no ho es en l'Esglesia catolica que no crec que discrimini als homosexuals pero no aprova l'adopció, potser es injust, pero les regles son les regles, també dir que conec a molts professors/as que enguany s'han quedat sense feina pels retalls. Per part meva he de dir que tinc molts amics homosexuals i els estimo molt per que son gent d'alló més maravellós, de fet tinc de veïns a un matrimoni gay que tenen un nen i a més s'ocupen dels seus dos nebots (un nen i una nena) i son uns pares genials, bons educadors,tendres i nets com quansevol mestressa de casa,no li he vist la diferencia amb un matrimoni clasic d'home-dona, i el nen està pujant tant normal com han pujat els meus, es un nen feliç.Confio en que l'experiencia faci que canvii la mentalitat de la gent, pero francament no crec que tingui que canviar l'estructura d'una religió, n'hi ha altres opcions.Salutacions.
Mercè Solé ha dit…
Gràcies, Teresa. Realment, sí que és una mica provocador. Però la veritat és que m'imagino que es troba feina on es pot.
Em deia una amiga que porta la seva filla a una escola religiosa, que ja a P3 (!) els van repetint que no està bé l'homosexualitat.
Entenc que la norma de l'Església és una, però a l'escola cristiana també deuen tenir alumnes homosexuals que també deuen necessitar bons punts de referència normalitzats. De fet, si féssim gaire cas a la normativa eclesiàstica, la meitat de gent que encara es mou dins l'Església quedaria excomunicada. A una amiga, catequista des de fa vint anys,divorciada (el marit l'ha deixat i ella no ha volgut negar-li els papers), l'han expulsat com a catequista i ha deixat la parròquia abans de veure com a més a més l'impedien combregar. El rector, per cert, tampoc no s'ha interessat gens per veure com ho portava tot plegat. Perquè que et deixin amb tres filles és més aviat dolorós...
Però això sí el capellà en qüestió deu pensar que té un comportament valent i ortodox.Però jo crec que està excessivament ideologitzat i no veu la persona que té al davant, que és el contrari que feia Jesús.
En fi, jo crec que amb els anys les coses s'aniran acceptant... Espero.