Pasqua i atur

La llum només pot ser perceptible i valorada realment enmig de la fosca, m'escrivia un amic que va llegir el post més aviat pessimista d'ahir. Doncs crec que té raó. Bona Pasqua a totes i a tots!
Avui us deixo amb un cartell que hem fet l'Equip de Pastoral Obrera de Sant Feliu i que s'enviarà a totes les parròquies del nostre bisbat. És una pregària sobre l'atur, pensada per al Primer de Maig i pensada també des de la Pasqua. Perquè ens cal abordar tot aquest patiment que la crisi genera en positiu, des de l'acció, la imaginació, la solidaritat, la generositat, la lucidesa. No n'hi ha prou amb lamentacions; d'alguna forma aquesta mena de llosa pesada que és damunt de tanta gent, s'ha de veure transformada, alleugerida, il·luminada (a poder ser no per iniciatives tan funestes com Eurovegas!).
Total, que per inspirar-nos, proposem a les parròquies que, si volen:
a) pengin el cartell
b) el 29 d'abril llegeixin la pregària que hi ha a totes les misses
c) si en tenen ganes, recullin totes les "intencions" per a la gent concreta de la comunitat que pateix l'atur.
d) si s'animen, muntin una pregària sobre el tema...
I a partir d'aquí tirin endavant totes les iniciatives que se'ls acudeixin: des de fer un fons de solidaritat, a coordinar-se amb altres entitats del barri, a contribuir a la inserció social o laboral, a fer presents els sindicats, a crear ocupació, a crear consciència que la feina és un bé a repartir, etc. 
Durant el duríssim atur dels anys 70 i 80, l'Església va muntar associacions de joves, cooperatives, entitats d'inserció laboral... i van ajudar molta gent sense caure en la beneficència. Tant de bo ho sapiguem fer.


Comentaris