Nit de Reis


Ahir, sortida a la cavalcada de Viladecans amb el Mamut. Petita polèmica prèvia per decidir si sortia o no. Algú hi veia un acte religiós (ja són ganes de veure-l'hi, la veritat!). D'altres no creuen que calgui barrejar la cavalcada amb la cultura popular. Però a mi m'agrada molt i també em sembla cultura popular, i a més enguany el rei Melcior tenia una forta retirada al cap de colla del mamut. És una bona manera d'exhibir la nostra bèstia, que enguany anava ben carregada de paquets. I la veritat és que la cavalcada, ni que sigui modesta com és la de Viladecans, és una passada només per veure les cares dels petits.
Enguany a més vam convidar especialment els nois i noies de Caviga i d'Asdivi, amb discapacitat psíquica, a venir amb la colla i vam comptar amb tres disfresses de patge. Hauríeu d'haver vist en Jordi, el Canillas i el Fede com anaven de satisfets! Si el mamut serveix per això, per fer que uns nois alguns dels quals manifesten externament una considerable discapacitat,siguin protagonistes, s'exhibeixin com a missatgers dels reis al costat d'allò que la canalla valora més i facin perfectament una feina que poden fer, doncs ja ha valgut la pena l'esforç de coordinar, entre tots, l'invent.
També vaig constar que la cavalcada potser continua sent l'acte popular més participatiu i que hi van nens i nenes de tots els colors, de totes les confessions, de totes les tradicions, acompanyats dels seus pares. I que el somriure de felicitat i les ganes d'endur-se uns quants caramels són comunes. Bona diada de Reis!

Comentaris