Protocols que encarcaren


Ahir ja us vaig comentar que avui parlaria dels polítics i el protocol en la visita que ens van fer a l’Associació de Familiars de Caviga.
Resulta que vam decidir convidar-hi unes quantes persones. Algunes eren d’entitats i d’altres eren persones amb responsabilitat política, entre elles el president de la Fundació Caviga, que també ho és del Consell Comarcal i a més és l’Alcalde de Gavà. Joaquim Balsera té aquesta responsabilitat amb Caviga des de les darreres municipals i per tant encara no havia tingut ocasió de conèixer l’associació de pares. També vam convidar la regidora de Serveis Socials de Viladecans, perquè el taller és a Viladecans, i perquè hi ha prou confiança per dir-li que vingui a participar-hi i no a fer discursos. No vam convidar les de Castelldefels ni Gavà, perquè ens semblava una mica desproporcionat.
Doncs bé, mitja hora abans de començar teníem la cap de protocol del Sr. Balsera donant-nos instruccions. Ell venia només per obrir l’acte. O sigui que només va saludar i no es va quedar ni per escoltar la presentació de la jornada. Però sembla ser que segons el protocol li tocava presidir formalment l’acte. Jo em pregunto per què, si era un convidat; no és pas membre de l’associació, i a més a més no va tenir temps d’escoltar res del que hi vam parlar. O sigui que va seure amb nosaltres escassos cinc minuts. I a més a més és la gent de protocol qui diu qui i en quin lloc seu a la mesa. Aquí sí que vam fer el que a nosaltres ens va semblar.
Jo considero que si convides algú més val ser acollidor, i, si té el desig de seure en un determinat lloc, que ho faci si així és més feliç, però francament jo pensava que el protocol servia justament per afavorir una correcta i pròxima comunicació i en canvi el protocol converteix els polítics en arrogants i maleducats, sospito que sovint al marge de la seva pròpia actitud personal. També va venir la regidora de Serveis Socials de Gavà, i benvinguda sigui, vam estar molt contents del seu interès, però hagués estat bé que hagués avisat.
Jo no sé si els polítics s’adonen de com tot plegat els distancia de la gent. S’agraeix l’esforç de venir, però francament a mi m’agradaria que potser vinguessin menys sovint però que quan ho fessin poguessin escoltar i conèixer. Segurament, en el cas de Balsera, tindria més disponibilitat si tingués menys responsabilitats. Per què aquesta acumulació (i segurament en deu tenir molts més de càrrecs)? Això li permet fer una bona feina?
Per cert, això no li passa només als polítics. També als bisbes. N’he vist algun dient on han de seure la gent en una celebració privada en la qual ell, i el seu seguici, s’havien convidat. El protocol hauria de recordar que polítics i bisbes són servidors dels altres com els agrada dir-se, no presidents de tot i més. Mercè

Comentaris

Esgarriacries ha dit…
Un comentari molt encertat. Certs polítics, persones d'empresa o homes d'església tenen un concepte de l'autoritat i del protocol més propi de les monarquies absolutes que d'una democràcia madura.
Bàrbara ha dit…
Va passar una cosa similar a la presentació d'Òmnium Viladecans. És molest, certament.