Dues taules rodones ben interessants


Una d'elles tindrà lloc el proper dissabte, 2 d'abril, a la seu del Centre d'Estudis Pastorals (Rivadeneyra 6, 3) a les 5 de la tarda i està organitzada per l'ACO. El tema és: Política: poder, gestió o servei? Els convidats són de luxe: José Martí Gómez, periodista i escriptor; Antoni Puigverd: poeta, novel·lista i articulista, i Antoni Comín, professor i escriptor. Pinta bé i m'agradaria molt anar-hi, tot i que em coincideix amb una assemblea de l'esplai on va en Jordi i em sembla que hauria de ser una mica considerada amb els pares d'Asdivi, que és un centre que funciona francament bé i que mereix el suport dels socis. O sigui que ja veurem.
I l'altra taula està organitzada conjuntament per l'equip de pastoral obrera del bisbat de Sant Feliu i per l'arxiprestat de Piera-Capellades. Porta el nom "Atents al món en temps de crisi" i es farà el dilluns 4 d'abril, a les 21,30, a la parròquia de Santa Maria de Piera, amb el bisbe Agustí, Susi España (responsable de Càritas Piera), Raquel Avilés (treballadora social de Càritas), Miquel Àngel Jiménez (voluntari de presons) i Fermí Rodrigo, de la GOAC.
Aquí sí que hi aniré. Serà una trobada per presentar una guia que hem preparat a la Pastoral Obrera que conté propostes i suggeriments pràctics. Voldríem fer-nos tots plegats més sensibles i sobretot acollidors amb qui pateix les conseqüències del nostre injust sistema econòmic i social; aprendre a comunicar millor la nostra fe i a obrir-nos a la gent que truca a la porta de l'Església pel motiu que sigui i també acostumar-nos a treballar conjuntament amb tota persona, grup o entitat de bona fe amb ganes de transformar el món. És a dir, en el convenciment que la veritat (les propostes alliberadores, la feina ben feta, les idees, els braços) no són patrimoni exclusiu de l'Església i que el Regne de Déu es construeix amb el suport de molta gent, de dins i de fora. Per tant, més val treballar en xarxa i aprofitar sinèrgies. En fi, ja us en faré cinc cèntims. Mercè

Comentaris