Refugiats i escolans


Us deia l'altre dia que m'havia agradat conèixer gent a través del blog. Una de les coneixences, que va poder anar una mica més enllà de la virtualitat va ser amb el monjo de Montserrat Sergi d'Assís, que durant uns anys va tenir un blog magnífic, ara tancat, i que actualment és el prefecte de l'escolania. Inquiet com és ara, en lloc d'un blog es comunica per un canal de youtube (Ora et Labora), del qual us deixo un tastet. Vaig tenit ocasió de saludar-lo i la veritat és que em vaig sentir com un culé conversant amb en Pep Guardiola, perquè sempre m'ha encantat la història i la qualitat musical extraordinària de l'Escolania de Montserrat.
Doncs bé, en Sergi ens demana que fem difusió del concert que els nois de l'Escolania volen oferir a favor d'un camp de refugiats del Sudan, i amb col·laboració amb Intermon Oxfam. Una excel·lent iniciativa que no és pas un bolet, sinó que s'inclou en un projecte educatiu sòlid i en l'eficàcia institucional d'Intermon. Us deixo amb la seva carta:

Estimats amics i família,

l'any passat els escolans, després del desastre d'Haití, van tenir la iniciativa d'oferir el millor que podien per ajudar: les seves veus. El resultat va ser un concert solidari ple de gent i d'emoció.

Però la solidaritat no pot tenir data de caducitat. Per això, aquest any han decidit ajudar la gent d'un campament de refugiats del Sudan. Per fer-ho, durant mesos uns escolans han estat en contacte amb gent d'Intermón Oxfam. El resultat: un concert solidari que tindrà lloc el proper divendres 18 de març al Monestir de Sant Cugat del Vallès, a les 21h. Aquesta vegada se'ns hi afegeixen un grup d'antics escolans amb el violoncel.

Com aconseguir entrades? A través de la web www.atrapalo.com , buscant-ho amb la paraula "Escolania"

Com col·laborar amb la fila zero, els qui vulguin ajudar però no puguin venir aquell dia? Doncs anant a aquest enllaç d'Intermón Oxfam: http://www.intermonoxfam.org/ca/page.asp?id=2031

Sóc testimoni directe de la il·lusió amb què ho han estat preparant el grup d'escolans, i del gran interès que van demostrar preguntant i preguntant el dia que vam fer una trobada amb el director d'Intermón Oxfam a Montserrat. I sé també la il·lusió que hi ha posat Intermón Oxfam.

Per això, us demano que en feu el màxim de difusió possible. La gent d'aquest camp de refugiats (de qui no es parla gaire) us ho agrairan infinitament!!!

Una abraçada i gràcies!!!

Sergi d'Assís.


Comentaris