Treballar més, treballar junts



Em penso que tots avui hem sortit contents de la taula rodona. Ens hem aplegat una bona colla a la biblioteca. La sala, plena. Molta gent de Càritas, però també d'altres entitats i alguns treballadors municipals de l'àmbit social. Gent de partits diversos, però pocs regidors. Ha vingut la Gisela, la presidenta de l'Àrea de Serveis Personals, que per cert trobo que ho ha fet molt bé, amb senzillesa i sense prepotències ni posar-se a la defensiva, que de vegades hi ha regidors que ho fan. Cap altre regidor socialista. I cap del PP, als quals no he vist mai anar a cap acte ciutadà si no és que se'ls demanava alguna intervenció concreta. També ha vingut el Síndic de Greuges. Això sí, majoria femenina i d'una certa edat.
Ha estat la presentació de la memòria de Càritas Interparroquial de Viladecans, amb la participació de gent de la Creu Roja, els Serveis Socials, AMIC/UGT i Viladecans pel Sahara. Segurament que no hem dit cap cosa novedosa, però la veritat és que em sembla que ens ha anat bé posar sobre la taula les dificultats d'un any que ens ha desbordat a tots, la impotència de no poder resoldre problemes greus de la gent, i la constatació que si bé les demandes s'han multiplicat, la solidaritat de la gent Déu n'hi do! I ens queden les ganes de continuar treballant junts, en xarxa, en mutu suport, voluntaris i professionals, entitats públiques i entitats privades, treballant en favor de la gent i sensibilitzant el personal. I de continuar valorant la formació de les persones com una inversió a llarg termini per a la seva inserció laboral. Em sembla també que les voluntàries s'han sentit valorades, cosa que està molt bé perquè certament fan molta feina.
Hem quedat emplaçats a aprendre a connectar amb la gent jove i a "seduir" uns quants homes per treballar en les nostres causes. És que entre les vuit persones que hem intervingut a la taula rodona, no hi havia ni un home!
Mercè

Comentaris