Discapacitat amb marxeta


Celebració a Viladecans, ahir, del Dia Mundial de les persones amb discapacitat, que em penso que "toca" el 6 de desembre, però que sempre acaba desplaçat. És com una metàfora de la discapacitat.
A Caviga han muntat una paradeta tots dos dies dins la Fira Medieval de Viladecans, una mena de Fira de Nadal-Parc temàtic, que crea un cert ambient. Els nois venien les seves manualitats amb gran convenciment: un material divers i elaborat amb gràcia. És d'agrair la presència i la implicació dels seus educadors, que els han acompanyat tot el cap de setmana. L'associació de pares hem fet un cert reforç per quadrar horaris, però de fet ho han muntat tot ells.
I a Asdivi (l'esplai) han preparat un magnífic treball a partir dels drets humans. El grup d'en Jordi va fer un video elaboradíssim i una representació ben pensada i executada. Els joves, a la foto de dalt, van ballar-nos el "rap del discapacitat", de creació pròpia. La festa, que també va comptar amb un espectacle de màgia, va acabar amb una discoteca animada pel genial DJ Jaume Junyent, conegut com a DJ Nanu, un igualadí universal, protagonista, amb la seva cadira de rodes, del reportatge 112 cms. Va ser una festassa, i amb contingut. I amb una molt bona introducció de l'actual presidenta d'Asdivi.
Per cert, no hi va anar cap polític municipal. Sempre hi ha cua per sortir a la foto, però ni govern ni oposició deurien considerar interessant ser-hi. Deu ser una altra metàfora?
De tota manera tinc la sensació que a Viladecans estem vivint un bon moment les associacions que tractem la discapacitat i que hi ha ganes i energies per treballar conjuntament en una línia que vagi més enllà del "pobrets, pobrets".
Mercè Solé

Comentaris