El Punt de Trobada


Potser ja n'hem parlat d'altres vegades, però no sé si mai us l'havia presentat tan explícitament. Aquesta és una revisteta que fem a Viladecans, una entitat que es diu Viladecans, Punt de Trobada. Com que a la ciutat, llevat del Delta, diari de distribució gratuïta, no hi ha cap mitjà de comunicació local, ens vam engrescar fa un parell d'anys a fer sortir aquesta modesta publicació. La fem només en format digital i la distribuïm per correu electrònic (a un miler d'adreces).
De fet no aspirem al Pulitzer. Com l'Agulla, en l'àmbit cristià, el Punt de Trobada, en un àmbit ciutadà, pretén que la gent senzilla pugui expressar-se, compartir experiències, informar amb esperit crític. Surt cada mes i també té un blog.
De fet representa un esforç considerable, però resulta gratificant comprovar com a poc a poc, la publicació va ser realment punt de trobada de persones inquietes per la vida a la seva ciutat, de partits diferents, d'edats diferents, de creences diferents. Ens agradaria ser contrapunt d'aquest estil de comunicació tan barroer i simplista que va guanyant adeptes en els grans mitjans, públics i privats. Voldríem fer visible la realitat que sovint queda amagada (la de la gent que pateix, però també la de tants esforços en l'àmbit associatiu, educatiu, ciutadà...) que no troben el ressò que convindria en els mitjans i que, per tant, per a molta gent és com si no existissin. I la veritat és que com que no ens costa ni un duro, ens estalviem tot el muntatge publicitari. Estaria bé poder fer-la en paper, però aquí sí que ja la màquina no dóna per més.
Treballem, a la nostra manera, per a la cohesió social viladecanenca.
Mercè

Comentaris