Altres triplets culés


Finalment ja és públic (perquè fins a finals de juliol, la identitat del pregoner semblava un secret d'estat). El pregó de la Festa Major se li ha demanat a Julià Bonich, el president de la Penya Blaugrana de Viladecans.
Potser és per aprofitar les glòries del triplet, però més aviat, segons el programa de la Festa Major, és per glorificar altres coses, com l'ús dels terrenys viladecanencs, entre el Parc Agrari i la zona protegida del Remolar. Una zona que ha calgut rescatar manta vegades de les mans de qui volien convertir-la en un camp de golf. Una zona verda, verdíssima, (al marge de la seva consideració legal i urbanística, que ha sofert diversos retocs) en mans del Barça, que l'acaba de comprar per convertir-la en un parc que, misteriosament, serà ecològic, comercial i esportiu alhora. I aquest sí que és un triplet difícil d'aconseguir, on em temo que el negoci del Barça serà l'única copa que s'aspira realment a guanyar, perquè ja em direu si muntar, com està previst, grans esdeveniments esportius o musicals a tocar del Delta és de fiar des d'un punt de vista de preservació de la natura. I més tractant-se d'un Delta que ja ha de conviure amb l'aeroport i que és al bell mig de l'Àrea Metropolitana. La Plataforma Salvem Oliveretes ho explica molt bé aquí.
Confio que el pregó vagi bé. Immediatament després tenim previst el nostre xou del Mamut, que és un prodigi d'equilibri i consens entre un munt d'entitats que ens esforçarem a posar l'accent en allò de positiu que pot tenir una Festa Major participada per a la ciutat i no tant a posar sobre la taula els aspectes més controvertits del govern municipal. Per això no em fa cap gràcia que facin un pregó amb els gotjos d'un Barça els interessos viladecanencs del qual són molt més econòmics que no pas esportius. El Barça sí que és un mamut enorme davant del qual el sentit crític tendeix a encongir-se.
Mercè Solé


Comentaris