Portes obertes

El proper 16 de maig, les mesquites de Catalunya obren les seves portes a tohom qui vulgui visitar-les. També la de Viladecans, que és un local penso que modèlic. Els veïns van arribar a posar-los tantes pegues i van pressionar tant l'ajuntament perquè els controlés, que dubto molt que hi hagi cap més local a Catalunya que segueixi tant fil per randa les ordenances municipals.
Molta por del veïnat al principi, i molts estereotips sense fonament. De fet, les trobades massives del Ramadà no es fan allí perquè no s'hi cabria. I la gent hi va a resar o a fer determinades activitats culturals en horaris normalets. Qualsevol bar resulta més sorollós. És un espai polit i agradable, en els baixos d'un bloc de pisos. I la seva hospitalitat amb les visites és igualment agradable.
Si teniu ocasió de visitar-ne alguna, feu-ho. És una manera de conèixer les persones, de fer-se càrrec de com són els espais, d'apropar-se a una altra espiritualitat.
De fet és un bon exercici fer jornada de portes obertes. Explicar als altres què fem i per què ho fem intentant que t'entenguin no està gens malament. Sospito que de vegades ens convindria explicar-nos-ho a nosaltres mateixos... i ens descobriríem probablement símptomes d'esquizofrènia...
Mercè Solé

Comentaris