Contra la precarietat, anem per feina!


La JOC prepara així la seva Festa de l'Acció, que tindrà lloc el proper 30 de maig a l'Hospitalet. Aquesta és la nota de premsa que han distribuït als mitjans de comunicació. Els desitjo una festa ben reeixida i els felicito per la feina que fan, una feina ben contracorrent, per cert. Això del compromís no es porta, això del món obrer sembla que ja no existeix, això de l'Església té mala premsa. Precisament per tot això la seva tasca continua sent molt necessària, perquè els joves treballadors i treballadores valen més que tot l'or del món.



FESTA DE L’ACCIÓ
"Contra la precarietat, anem per feina!"
el 30 de maig del 2009, al barri de Santa Eulàlia
(L’Hospitalet de Llobregat)



Prop de 200 joves d’arreu de Catalunya s’aplegaran el proper 30 de maig, a partir de les 11 hores del matí, al Parc de l’Alhambra del barri de Santa Eulàlia (L’Hospitalet de Llobregat), per celebrar la Festa de l’Acció sota el lema: "Contra la precarietat, anem per feina!". Aquest any la finalitat de la Festa és denunciar les precarietats laborals que vivim els i les joves treballadors i treballadores, i que actualment són més punyents degut al moment de crisi que estem vivint; reivindicar els nostres drets; i compartir i potenciar les nostres accions allà on som: a la feina, al barri/poble, als estudis.

La Festa de l’Acció és l’acte on els i les militants de la JOC celebrem i compartim amb altres joves i entitats les descobertes i accions que fem. Un moment de posada en comú del treball fet a les diferents federacions que formem el Moviment, i a la vegada, un punt de partida a l’acció col·lectiva, a la posada en marxa de propostes i iniciatives que donin resposta allò que anem descobrint i volem reivindicar.

A la JOC creiem en l’acció col·lectiva, educativa i transformadora, en el protagonisme dels i les joves, en la nostra capacitat de transformar la societat, allò que ens envolta, per aspirar a un món més just i digne, sense precarietats. I la Festa de l’Acció serà el moment en que compartirem públicament tot això, el que ja estem fent i el que ens plantegem fer per tal de transformar aquesta realitat que no ens agrada.

La jornada començarà amb la posada en comú de les accions que hem fet durant aquest curs a les federacions, descobrirem la possibilitat de fer-les i ens donarem pistes per a l'acció, fent propostes entre tots i totes. Seguidament, celebrarem una Eucaristia per passar posteriorment al dinar de germanor A la tarda, continuarem posant en comú els aspectes que hem descobert sobre la precarietat laboral, juntament amb persones d’altres col·lectius que també treballen aquest tema, amb uns tallers formatius sobre diferents temes relacionats i que ens afecten com a joves treballadors/es. Tot seguit, hi haurà un acte reivindicatiu al mateix Parc de l’Alhambra, amb la lectura d’un manifest que recollirà el treball fet fins ara en la Campanya de la JOC “Contra la precarietat, anem per feina!” (curs 07-09). Després hi haurà un concert, i cap les 20 hores, finalitzarà la festa.

Us convidem a fer-ne difusió i a participar amb nosaltres de la Festa.
US HI ESPEREM!!

Comentaris