La crisi econòmica i les pensions de pobresa


Heus aquí, enviat per Càritas Diocesana, una nota de premsa d'una interessantíssima i valuosíssima associació: la de perceptors de pensions baixes, que convoca demà a una assemblea i posterior manifestació.

Els mitjans de comunicació, els partits polítics, els sindicats, el sector empresarial ens estan recordant contínuament que vivim una de les crisis més importants de les últimes dècades. Però ningú recorda què ha passat prèviament ni les causes d'aquesta crisi. Sens dubte, l'especulació, el negoci dels bancs, de les constructores i les immobiliàries i la falta de mecanismes polítics de control sobre l'economia que haguessin hagut d’exercir el Banc d'Espanya i el Govern de l'Estat espanyol estan en l'arrel de la crisi.

Però qui són els qui finalment surten més perjudicats en aquesta crisi? Sens dubte els treballadors assalariats, els autònoms i els pensionistes; especialment, aquells que lluiten per sobreviure amb unes pensions per sota del llindar de la pobresa, i que s'han vist ignorats en els temps de bonança econòmica que han precedit a la crisi.

Espanya i Catalunya han viscut en els últims deu anys un creixement econòmic importantíssim, molt per sobre de la resta dels països europeus. Però això no ha reduït la desigualtat social.

No s'ha aprofitat per a fer bé les coses quan es podia, i ara en canvi es destinen milions d'euros per a avalar els bancs. Aquests diners serviran, entre altres coses, per a mantenir els sous escandalosos dels qui ens han conduït a aquesta situació, dels culpables de la crisi, dels especuladors. Mentre, milers de treballadors perden l'ocupació. I milers de pensionistes seguiran sumits en la pobresa.

Per a fer valer la seva protesta i reclamar la dignificació de les pensions, els pensionistes de pensions baixes es reuniran en Assemblea demà divendres, 13 de març de 2009, a les 10’30h al Pati Llimona. Posteriorment aniran en manifestació al Palau de la Generalitat.

Associació de perceptors de pensions baixes

Comentaris