De Harry Potter a Benet XVI


Al Vaticà hi ha algun problema seriós a l’hora de calibrar les decisions que es prenen. No sé jo si havia passat mai, almenys en els temps que jo recordo, que un capellà fos nomenat bisbe i al cap de poc, abans de ser ordenat, renunciés al càrrec i el papa li acceptés la renúncia.
És el que acaba de passar amb el capellà austríac Gerhard Wagner, que va ser nomenat bisbe auxiliar de Linz i ara el papa ha retirat el nomenament després de la reacció en contra de pràcticament tothom. Una reacció en contra amb tots els motius del món. Perquè un senyor que diu que Harry Potter és un personatge satànic per les paraules misterioses que diu i la màgia que utilitza, certament que denota una capacitat intel.lectual més aviat reduïda. I un senyor que, a més, diu que l’huracà Katrina va ser un cástig de Déu pels pecats que es cometien a Nova Orleans, denota una consistència cristiana tirant a molt pobra.
A aquest pintoresc personatge el papa Benet XVI l’havia nomenat bisbe. I la reacció al bisbat de Linz i a tot Àustria ha estat de tal envergadura que l’home ha demanat de ser exonerat del càrrec, i el papa ha acceptat.
Jo no sé si aquest papa té uns assessors molt ineptes, o més aviat ell pren decisions sense mirar-s’hi, o totes dues coses alhora. Però realment, el govern de l’Església està caient a nivells de molta pena.
De tota manera, posats a buscar coses bones, aquí n’hi podem veure dues. Una, que la pressió popular pot aconseguir coses importants, també a l’Església. I l’altra, que a aquest papa, potser precisament per la seves poques habilitats polítiques, se’l pot empènyer a rectificar quan fa disbarats notables. (Josep Lligadas)

Comentaris