Un acte sobre l'escola


Des de Càritas de Viladecans ja fa força temps que estem atenent persones immigrades. Amb algunes –la majoria d’origen magribí- fem activitats continuades d’aprenentatge de la llengua. A d’altres, els oferim una petita borsa de treball destinada sobretot a persones sense papers que no podem acollir-se a la xarxa pública de recerca d’ocupació, tot i que és una activitat molt flexible. La majoria de persones que arriben a aquesta borsa de treball són d’origen llatinoamericà. Algunes són passavolants, però d’altres van instal·lant-se d’una manera estable a Viladecans.

Observem el seu desarrelament, sovint la seva solitud i les seves dificultats… Ens agradaria anar configurant un espai que els permetés compartir problemes i que facilités la seva integració, i la de les seves famílies, a la vida viladecanenca.

Per això ens hem animat a organitzar un acte sobre l’escola i el seu entorn, que tindrà lloc el proper dimarts 13 de gener, a les 7 del vespre, als locals de Càritas. Ja sabem que és un tema que segurament es treballa molt des de l’escola, però com que suposem que reforçar alguns aspectes no farà cap nosa… ens hem animat i l'hem posat a la disposició també d'escoles i mestres de Viladecans. Aquest acte, de tota manera, voldria tenir continuïtat en temes d'interès per a les persones immigrades, segons elles ho expressin. De fet, a la llarga, voldria ser un espai de convivència.

No sé si la cosa arrencarà gaire bé, però si més no ho provarem.
Mercè Solé

Comentaris