La Festa Major de Viladecans

Els de l'entitat Viladecans, Punt de Trobada ens hem animat a convocar els grups polítics de Viladecans per a una reflexió conjunta sobre les Festes Majors. Ho dic en plural, perquè volem parlar sobretot de la Festa Major d'estiu (Mare de Déu de Sales, 8 de setembre) encara que aprofitem l'espai de la d'hivern (Sant Sebastià, 20 de gener).
Ja és significatiu que el pressupost d'enguany s'hagi retallat precisament per la regidoria de Cultura (sospito que no s'ha retallat per Serveis Socials, que ja és un clàssic en aquestes ocasions, perquè la Llei de la Dependència no ho permet, cosa bona!). Però nosaltres no ens queixem de la retallada, sinó que voldríem que la Festa Major aportés alguna cosa d'identitat viladecanenca i de cohesió social a la ciutat. Que no siguin una colla d'actes sense cap relació els uns amb els altres, a iniciativa dels tècnics municipals, que hi hagi més participació de la gent en el disseny i en la preparació de tot plegat i, és clar, més assistència. Que la gent s'ho faci més seu, vaja. I aquesta no és una qüestió de pressupost, sinó de manera de fer, de saber engrescar, d'acollir iniciatives, de repensar coses, d'estimular la imaginació, d'utilitzar més i millor els espais històrics i amb personalitat de la ciutat, de fer programes ben fets... En fi. Dilluns veurem com va.


Comentaris

Xiruquero-kumbaià ha dit…
Prou que n'és de convenient repensar les coses.
I les festes majors de pobles, viles i ciutats, avui, és tanmateix un tema a revisar en profunditat. Que tingueu força encert.
Mercè Solé ha dit…
Doncs moltes gràcies. Ja us en farem cinc cèntims!!
Mercè