Cap de setmana intens


Aquest cap de setmana en Jordi no ha parat. El dia mundial de les persones amb disminució (dimecres vinent, de fet) s’ha celebrat el cap de setmana i tot plegat ha coïncidit amb la Fira Medieval (tipus Parc Temàtic, cal dir-ho tot, de Viladecans). Total: dissabte al matí sortida amb els companys del Club de Lectura Fàcil de la Biblioteca. Tenien un acte central a Barcelona, a la Biblioteca de Catalunya: visita a la biblioteca i teatre en viu. Els clubs de lectura fàcil, adreçats no només a disminuïts, són un bon invent per promoure la lectura i per ajudar a entendre el món. El grup es fa trobant cada quinze dies per llegir i comentar una obra senzilla. Bona oportunitat per trobar-se, per sortir de casa, per fer alguna cosa que no sigui enganxar-se a la tele. I és d’agrair que les persones que treballen a la biblioteca, que no és pas personal especialitzat en disminuïts, hagin tingut l’encert i les ganes d’endur-se’n el grupet a Barcelona i fer-lo participar de la festa gran.
A la tarda, celebració amb els companys d’Asdivi, l’esplai per a persones amb disminució de Viladecans. I al llarg de tot el cap de setmana, paradeta de Caviga, el taller ocupacional, a la Fira, on els mateixos nois i noies venien les coses que pacientment havien fet ells mateixos.
Més aviat solem queixar-nos de com van les coses i de fet crec que encara queda molt de camí a recórrer en el tema de l’atenció a persones disminuïdes. Però francament em sento molt satisfeta de poder comptar amb el suport de monitors, voluntaris, professionals, que més enllà de les seves estrictes obligacions laborals, els han dedicat un temps i una atenció de qualitat.

Mercè Solé

Comentaris