Compartir espais


Primer dia de la catequesi de primera comunió a la parròquia. L'enrenou habitual. Nens i nenes nous, catequistes per conèixer, mares també noves.
Simultàniament, dia de distribució d'aliments a Càritas. Es fa de manera prou digna, però també hi ha molt de moviment: moltes famílies -unes quantes de magribines-, molta canalla, corredisses pel passadís, voluntàries desbordades... "Vidilla", vaja.
El que les voluntàries de Càritas no s'esperaven és l'amotinament de les mares de la catequesi. Una mare ho formula de manera prou clara i contundent: "Si els meus fills s'han de barrejar amb aquesta gentussa, no vindran a la catequesi". S'aconsegueix posar pau. S'aconsegueix començar la catequesi. Es mirarà de millorar l'organització.
Però és evident que les catequistes ja tenen un molt bon tema per començar a treballar. Amb la canalla i amb els seus pares. Segurament alguns d'aquests pares procuren que els seus fills mai no es barregin amb "la gentussa". M'alegra infinitament que almenys a l'església hagin de compartir espais i que puguin saber que aquests altres existeixen i que, com ells, són estimats per la comunitat.
Mercè

Comentaris

Anònim ha dit…
Caram! Sí queteniu un bon tema per començar la catequesi!
Ànims, segur que la mainada ho entendrà millor que algunes mares que s'han ficat de peus a la galleda...